1. خانه
  2. /
  3. خدمات
  4. /
  5. مشاوره حسابداری
  6. /
  7. طراحی سیستم مالی

طراحی سیستم مالی

طراحی سیستم مالی در امور مالی یک سازمان اهمیت بسیار زیادی دارد. Financial system یا نظام مالی سیستم خاصی است که امکان تبادل وجه یا اعتبار را میان مشارکت ‌کنندگان در بازارهای اقتصادی فراهم خواهد کرد. با استفاده از چنین سیستمی بسیاری از ریسک‌ های مالی کم خواهد شد.

مزیت های آن برای سازمان بسیار است و به ویژه مدیران از چنین سیستمی بهره زیادی می برند. چراکه در نهایت تصمیمات آنها به کمک داده ها انجام خواهد شد و در چنین سیستمی نیز داده خواهد بود که حرف اول را می زنند. پبش از آنکه به سراغ ادامه مطلب برویم لازم به ذکر است که برای دریافت خدمات مشاوره حسابداری به صورت آنلاین، تلفنی و حضوری می توانید با موسسه حسابرسی تراز مشهود محتسب تماس حاصل فرمایید.

منظور از سیستم مالی چیست؟

جالب است بدانید که سیستم مالی در 3 دسته بندی قرار می گیرد که براساس مقیاس های آن انجام شده است. سیستم های مالی، جهانی، منطقه ای یا شرکتی هستند. با 2 مورد اول کاری نداریم چون به بحث ما مربوط نمی شوند و از اسمشان هم می توان حدس هایی درباره سیستم کارکردشان زد.

هدف ما بررسی سیستم مالی شرکتی بوده که جزئی ترین بخش دسته بندی ماست. مجموعه ای از روش های پیاده شده برای دنبال کردن فعالیت های مالی یک شرکت را سیستم مالی می نامند. به طور کلی سیستم مالی شرکتی را می توان شامل اموری مثل معیارهای حسابداری، برنامه های درآمدی و هزینه ای، تایید ترازنامه و حقوق و مزایا دانست.

طراحی سیستم مالی

مشاوره با تیم تراز مشهود

تیم مشاورین خلاق ترازمشهود برای کمک به شما منتظرتون هستن.

در طراحی سیستم مالی ما چه هدفی داریم؟

مدیران برای پیشبرد اهداف خود در سازمان های مختلف نیاز به داده های دقیق و قابل استناد دارند. این داده خود در بخش های مختلفی دسته بندی می شوند و یکی از مهم ترین دسته های آنها داده های مالی خواهد بود.

پس ما در طراحی سیستم مالی این هدف را داریم که اطلاعات و ارقام دقیق استخراج شوند و به شکل داده های مستند در اختیار مدیران قرار بگیرند تا آن ها بتوانند بر اساس نیاز خود از آن ها کمک بگیرند و تصمیمات سازمان را اتخاذ کنند. طراحی و پیاده سازی سیستم مالی باید به شکل اصولی و توسط تیم متخصصی انجام شود. چراکه برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده یک طراحی هوشمندانه و حرفه ای نیاز خواهد بود. اگر در این بخش کار جدی گرفته نشود در نهایت با یک سیستم ناقص رو به رو هستیم که بیشتر گمراهمان خواهد کرد.

مراحل طراحی سیستم مالی

برای طراحی سیستم مالی چند روش وجود دارد که در ادامه به شما درباره این روش ها توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد. پس اگر علاقه مند هستید که درباره این روش ها اطلاعات بیشتری به دست بیاورید، در ادامه همراه ما باشید.

طراحی سیستم مالی به صورت دستی

در این روش عامل انسانی بیشتر امور طراحی را انجام می دهد و در نهایت نیز با سیستم رو به رو هستیم که مکانیزه نیست و عامل انسانی مهم ترین نقش در عملکرد آن را برعهده خواهد داشت. در اولین مرحله عملیات شناخت انجام خواهد شد تا برای طراحی دست نیروها باز باشد و بتوانند براساس ظرفیت های موجود چنین کاری را انجام دهند.

سپس فهرست حساب ها، کدینگ حساب ها (که شامل کل، معین، مرکز هزینه و تفضیلی است)، روش ثبت حسابداری و تعریف حساب ها طراحی خواهد شد. در مرحله بعد به سراغ طراحی بودجه عملیاتی، نقدی و سرمایه ای خواهیم رفت.

سپس سیستم بهای تمام شده طراحی می شود. در مرحله بعد به سراغ طراحی روش های گردش عملیات حقوق و دستمزد می رویم و سپس در آخرین مرحله از طراحی، گزارش‌های مدیریت را طراحی خواهیم کرد. عملیات های مالی مورد نیاز شرکت نیز در این مرحله بررسی خواهد شد.

طراحی سیستم مالی به روش مکانیزه

در این روش ما به کمک نرم افزارهای مالی، نظام مالی مورد نیازمان را طراحی خواهیم کرد. البته بیشتر طراحی در این شیوه نیز به شکل دستی انجام خواهد شد و بیشترین تفاوت در نحوه اجراست که در روش مکانیزه اجرا به دست عامل انسانی نیست و نرم افزار می تواند آن را انجام دهد.

برخی از نرم افزارها نیز خود امکان طراحی نظام های مالی را دارند و می توان از آنها نیز کمک گرفت. به کمک آنها می توان تمام مراحل طراحی و اجرا را به دست نرم افزار سپرد و با خیال راحت مراحل مختلف را تماشا کرد.

سیستم مالی

اگر از طراحی سیستم مالی مکانیزه استفاده کنیم، چه نکاتی را باید در نظر بگیریم؟

خلاف شیوه دستی که یک شیوه ثابت شده و مطمئن بوده، روش مکانیزه روش جدیدتری است است و هنوز به آزمون و خطاهای زیادی نیاز دارد. البته این جمله به معنی آن نیست که شما نمی توانید به سیستم مکانیزه اعتماد کنید.

بلکه به این معناست که شما باید در استفاده از این سیستم ها همراه موارد خاصی را در نظر بگیرید. برای نمونه باید از نرم افزاری استفاده کنید که انعطاف پذیری کامل را در این حوزه داشته باشد. نیروهای متخصص باید بتوانند راحت با آن کار کنند و در نهایت نتایج قابل اتکایی را به دست مدیران برساند.

تدوین و تهیه آئین نامه های سازمانی نیز به عهده طراح سیستم مالی است؟

این فرایند نیز به طور کلی در فرایند طراحی حساب خواهد شد. آئین نامه های سازمان در دسته های مالی و اداری قرار خواهند گرفت. هزینه‌ های جاری و سرمایه ای، دریافت ها و پرداخت ها، محاسبه مطالبات مشکوک الوصول و تنخواه گردان ها از آئین نامه های مالی هستند و مواردی مثل آئین نامه های رفاهی، استخدامی، گروه بندی، ماموریت و پرداخت وام کارکنان جزء دسته اداری محسوب خواهند شد.

این سیستم مالی به سازمان چه کمکی می‌ کند؟

اگر شما پیاده سازی سیستم مالی سازمان خود را به نحو احسن انجام دهید، قطعا می توانید چالش ها و مشکلات سازمانی را بسیار ساده تر از پیش حل کنید. با سیستم مالی درست بهره وری در سازمان تا حد زیادی افزایش پیدا کردید و پس از یک دوره شما به طور واضحی متوجه این تغییرات خواهید شد.

این سیستم به مدیران کمک می کند که بتوانند خیلی راحت تر تصمیمات خود را اتخاذ کنند. ایجاد چنین سیستمی خطا در تصمیم گیری های مدیران را نیز به شدت کاهش خواهد داد.

انواع سیستم مالی

چرا باید به مؤسسه حسابرسی تراز برای طراحی سیستم مالی اعتماد کنیم؟

مؤسسه حسابرسی تراز مشهود محتسب سال های زیادی است که در زمینه حسابداری و خدمات مالی مشغول فعالیت است و طراحی سیستم مالی نیز یکی از خدمات اصلی ما محسوب می شود.

شما می توانید با خیال راحت طراحی چنین سیستمی را به ما بسپارید و تنها از عملکرد درست آن لذت ببرید و نتایج را نظاره کنید. از مزیت های طراحی این سیستم برای شما گفتیم و حالا می دانید که ایجاد چنین سیستمی تا چه حد می تواند به رشد سازمان شما کمک کند. پس حالا دست به کار شوید.

سخن آخر برای طراحی سیستم مالی

طراحی سیستم مالی کار پیچیده ای است و نمی توان به هر تیمی برای ایجاد و اجرای آن اعتماد کرد. شما باید به تیمی که این طراحی را به دستش می سپارید اعتماد کامل داشته باشید و روزمه و فعالیت های پیشین او را بدانید.

از این روست که به شما توصیه می کنیم برای طراحی چنین سیستمی موسسه حسابرسی تراز را برگزینید. یک سیستم مالی تراز می تواند عملکرد سازمان شما را افزایش دهد، مدیران را در تصمیم گیری یاری کند و میزان اشتباه آن ها در تصمیم گیری های مختلف سازمانی را به حداقل برساند.

ما در طراحی سیستم مالی این هدف را داریم که اطلاعات و ارقام دقیق استخراج شوند و به شکل داده های مستند در اختیار مدیران قرار بگیرند تا آن ها بتوانند بر اساس نیاز خود از آن ها کمک بگیرند و تصمیمات سازمان را اتخاذ کنند.

طراحی سیستم مالی به صورت دستی:در این روش عامل انسانی بیشتر امور طراحی را انجام می دهد و در نهایت نیز با سیستم رو به رو هستیم که مکانیزه نیست و عامل انسانی مهم ترین نقش در عملکرد آن را برعهده خواهد داشت. طراحی سیستم مالی به روش مکانیزه: در این روش ما به کمک نرم افزارهای مالی، نظام مالی مورد نیازمان را طراحی خواهیم کرد. البته بیشتر طراحی در این شیوه نیز به شکل دستی انجام خواهد شد و بیشترین تفاوت در نحوه اجراست که در روش مکانیزه اجرا به دست عامل انسانی نیست و نرم افزار می تواند آن را انجام دهد.

این سیستم به مدیران کمک می کند که بتوانند خیلی راحت تر تصمیمات خود را اتخاذ کنند. ایجاد چنین سیستمی خطا در تصمیم گیری های مدیران را نیز به شدت کاهش خواهد داد.