حسابرسی یک فرایند بیطرفانه است که به منظور بررسی ادعاهای مربوط به فعالیتها و رویدادهای اقتصادی صورت میگیرد. این حسابرسی با هدف بررسی انطباق ادعاها با استانداردهای مشخص شده انجام میشود و نتایج آن به اشخاص ذینفع گزارش میشود.
به گزارش روابط عمومی تراز مشهود محتسب، موسی بزرگ اصل، مدیرعامل سازمان حسابرسی کشور، اخیرا در گفتوگو با خبرنگاران ، از منشأ تعارض منافع در حوزه حسابرسی صحبت کرده است. او به عنوان مثال اشاره میکند که یک حسابدار رسمی میتواند با تشکیل یک مؤسسه و جمعآوری سه عضو از جامعه حسابداران رسمی، تأسیس کند. اما در عین حال، جامعه نیز موظف است بر روی آنها نظارت، کنترل کیفیت و در برخی موارد مجازات اعمال کند. این وضعیت تعارض منافع را ایجاد میکند.
وی ادامه داد که در لایحهای به نام نهاد ناظر به دولت، تلاش میشود تا افرادی که ذینفع هستند در انتخاب ناظران دخالت نکنند. بلکه یک نهاد جداگانه باید وجود داشته باشد، مشابه شورای عالی بورس. این اصلاحات در کمیسیون اقتصادی دولت در دست بررسی است.
بزرگ اصل افزود: در مجلس نیز یک طرح مشابه وجود دارد که به تفکیک کار سازمان حسابرسی و بخش خصوصی درباره شرکتهای دولتی میپردازد. تلاش میکنیم تا این اختلافات را برطرف کنیم و این دو طرح را یکپارچه سازیم.
انتهای پیام//