تفاوت حسابداری در ایران و کانادا

تفاوت حسابداری در ایران و کانادا

شغل حسابداری در کانادا بسیار پرمتقاضی است. همچنین به‌علت کثرت مشاغل متعدد در این سال‌ها، این شغل از جمله مشاغلی بوده که همواره ثبات داشته و بازار آن هنوز هم پابرجاست. شغل حسابداری در تمام دنیا و بالاخص در کانادا بسیار پرطرفدار بوده و به همین جهت بسیاری از افرادی که در ایران مشغول به تحصیل در رشته حسابداری هستند، برای کسب درآمد دلاری به کشور کانادا و انتخاب شغل در آن فکر می‌کنند.ممکن است کانادا، ارزان‌ترین مکان برای زندگی نباشد، اما شما می‌توانید به عنوان یک حسابدار حرفه‌ای خبره (CPA) با حقوق متوسط 141,000 دلار شغلی پیدا کنید و نگرانی در مورد هزینه زندگی نخواهید داشت.
شاید یکی از اصلی‌ترین تفاوت حسابداری در ایران و کانادا این باشد که برخلاف کشور ما که این حرفه تک‌بعدی است، حسابداری در کانادا دارای چندین موقعیت است که به نیروی کار ماهر نیاز دارد، ازجمله حسابرسان مالی و حسابداران، تکنسین‌ها و حسابداران حسابداری، حسابداری و کارمندان مرتبط، و نمایندگان فروش و حساب و ….
با ما همراه باشید تا با هم به بررسی کامل جنبه‌های مهاجرت به کانادا به عنوان حسابدار بپردازیم. تفاوت حسابداری در ایران و کانادا را در این مقاله موسسه حسابرسی تراز مشهود به شما توضیح میدهیم.

تفاوت حسابداری در ایران و کانادا از نظر استانداردها

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌ها میان حسابداری ایران و کانادا، تفاوت استانداردهای گزارش‌گیری مالی است. در ایران، سیستم حسابداری بر اساس استانداردهای IFRS تعدیل‌شده توسط سازمان حسابرسی ایران انجام می‌شود. این استانداردها با وجود شباهت، در برخی موارد تفاوت‌هایی با استانداردهای جهانی دارند.

اما در کانادا، شرکت‌ها و موسسات موظف به استفاده از IFRS بین‌المللی یا در برخی کسب‌وکارهای کوچک از ASPE (Accounting Standards for Private Enterprises) هستند که باعث شفافیت، تطابق با سیستم‌های جهانی و امکان همکاری با سرمایه‌گذاران بین‌المللی می‌شود.

مشاوره با تیم تراز مشهود

تیم مشاورین خلاق ترازمشهود برای کمک به شما منتظرتون هستن.

تفاوت حسابداری در ایران و کانادا از نظر نرم‌افزار و تکنولوژی

در ایران، حسابداران اغلب با نرم‌افزارهای بومی مانند هلو، سپیدار و پارسیان آشنا هستند. این در حالی است که در کانادا بیشتر شرکت‌ها از نرم‌افزارهای بین‌المللی نظیر QuickBooks، Sage، Xero و SAP استفاده می‌کنند.برای مهاجرت به کانادا باید مهارت‌های زیر را داشته باشید، یا آن‌ها را به‌دست آورید. این مهارت‌ها شامل مهارت مدیریت، قابلیت تجزیه و تحلیل مسائل،‌ اطلاع از قوانین کانادا،‌ داشتن مهارت برنامه‌ریزی،‌ پیش‌بینی نتایج پروژه و آنالیز اطلاعات،‌ تحقیق و بررسی،‌ ارائه آموزش و تدریس، ارائه پیشنهاد و مشاوره،‌ توانایی برقراری ارتباط در محیط کار، دانش کافی مالی و مدیریتی،‌ اطلاع از قوانین عمومی و قوانین مالیاتی خواهد بود.

اگر قصد دارید به عنوان حسابدار در کانادا فعالیت کنید، تسلط به این ابزارها یک نیاز جدی است و یکی از بخش‌های کلیدی تفاوت حسابداری در ایران و کانادا محسوب می‌شود.

بهترین شهر کانادا برای حسابداری

در حقیقت حسابدار در تورنتو می‌تواند بهترین درآمد را داشته باشد.؛ چرا که بخش مالی اصلی کانادا در این شهر به صورت متمرکز فعالیت می‌کند. به هرحال شهرهای بزرگ کانادا هر کدام به شکلی می‌توانند موقعیت‌های قابل قبولی را به وجود آورد.

تورنتو در این میان همیشه حرفه‌ای بیشتری برای گفتن دارد. شما به عنوان یک حسابدار می‌توانید در یک شهر شلوغ با درآمد بیشتر زندگی کنید و البته هزینه‌های بیشتری را برای زندگی خود نیز برآورد کنید.

در کنار آن می‌توانید گزینه دیگری را انتخاب کنید، یعنی اینکه در شهر کوچک‌تری زندگی کنید اما سعی کنید با درآمد کمتر و صددرصد هزینه‌های پایین‌تر زندگی کنار بیایید. همیشه موقعیت جغرافیایی تعیین کننده بسیاری از مسائل است.

البته ناگفته نماند که استان کبک نیز بیشتری میزان حقوق را برای حسابداران برآورد می‌کند. کمک حسابدار، تحلیلگر مالی، تحلیل‌گر کسب و کار، حساب‌های مالی، حسابرس داخلی و کارشناس حقوق و دستمزد همگی در شهرها و استا‌‌ن‌های گوناگون کانادا می‌توانند به درآمد بالایی بیندیشند.

کانادا انتخاب اکثر افرادی است که قصد دارند، پله‌های موفقیت را در شغل‌های گوناگونی همچون حسابداری هرچه سریع‌تر بالا بروند. شغل حسابداری در کانادا یکی از بهترین شغل‌هایی است که می‌توانید انتظار داشت باشید.

داشتن مدرک فنی حرفه ای میتواند به عنوان یک امتیاز مثبت برای مهاجرت و اشتغال در کشور کانادا و سایر کشور های خارجی محسوب شود. 

تفاوت حسابداری در ایران و کانادا در حقوق و مزایا

در ایران، حقوق حسابداران بسته به سابقه و محل کار متغیر است اما معمولاً در مقایسه با سایر مشاغل سطح متوسطی دارد. در کانادا، شغل حسابداری از نظر درآمدی جایگاه مناسبی دارد و میانگین حقوق سالیانه یک حسابدار در کانادا از 50,000 دلار تا 80,000 دلار بسته به تخصص، شهر و سابقه متغیر است.

سخن پایانی

در یک جمله می‌توان گفت: تفاوت حسابداری در ایران و کانادا در استانداردهای مالی، سطح تکنولوژی، میزان حقوق و سبک مدیریت بسیار چشمگیر است. حسابداری را دست کم نگیرید. به این خاطر که کانادا منبع اصلی انواع شرکت‌های معتبر جهانی است و در این شرکت‌ها، نقش مهمی را برعهده دارد. به همین دلیل لطفا با مشاورین موسسه حسابرسی تراز مشهود برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه در ارتباط باشید.

مهم‌ترین تفاوت حسابداری در ایران و کانادا در استانداردهای حسابداری آن‌ها است. در کانادا از استانداردهای بین‌المللی IFRS استفاده می‌شود، اما در ایران بیشتر استانداردهای ملی مبتنی بر اصول حسابداری آمریکا اجرا می‌شوند.

در ایران از نرم‌افزارهای بومی استفاده می‌شود، در حالی که در کانادا نرم‌افزارهای بین‌المللی مثل QuickBooks و Sage رایج هستند.

مدرک ایرانی معتبر است، اما برای استخدام در کانادا نیاز به معادل‌سازی یا اخذ گواهینامه‌هایی مثل CPA وجود دارد.

به این مقاله امتیاز دهید