ماهیت حساب جاری شرکا

ماهیت حساب جاری شرکا در حسابداری

در شرکت‌های تجاری، رابطه مالی میان شرکا و شرکت از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از مهم‌ترین حساب‌هایی که این رابطه را نشان می‌دهد، حساب جاری شرکا است. این حساب در واقع ابزاری برای ثبت کلیه دریافت‌ها و پرداخت‌های هر شریک نسبت به شرکت است. زمانی که یکی از شرکا سرمایه‌ای بیش از سهم اولیه خود وارد شرکت می‌کند، یا مبلغی را از شرکت دریافت می‌نماید، این موارد در حساب جاری وی ثبت می‌شود. این حساب می‌تواند بدهکار یا بستانکار باشد و به نوعی، تراز مالی میان شریک و شرکت را منعکس می‌کند.

ماهیت اصلی حساب جاری شرکا مانند حساب‌های دائمی بوده و در پایان هر دوره مالی به دوره بعد منتقل می‌شود. اگر مانده حساب جاری یک شریک بستانکار باشد، به این معناست که شریک مبلغی به شرکت پرداخت کرده یا کمتر از سهم خود برداشت کرده است؛ در این حالت، شرکت به شریک بدهکار است. اما اگر این حساب بدهکار باشد، نشان‌دهنده این است که شریک بیش از آنچه باید برداشت کرده یا بدهی به شرکت دارد. بنابراین، ماهیت حساب جاری شرکا بسته به وضعیت مالی شریک، می‌تواند دارایی (بدهکار) یا بدهی (بستانکار) برای شرکت تلقی شود.

حساب جاری شرکا در چه مواردی کاربرد دارد ؟

همانطور که مطلع هستید ، ماهیت حساب جاری شرکا به منظور محافظت از سرمایه اصلی شکل می گیرد. در حساب های شراکتی، هر کدام از شریکان هر از مدتی مبالغی را برداشت می کنند. این مبلغ برای استفاده ی خود اشخاص برداشت می شود. به منظور ضبط این معاملات حساب دیگری افتتاح می شود که همان حساب جاری شرکا است. پس از افتتاح و شروع این حساب، همه ی دریافت ها و واریز های صورت گرفته ی این چنینی در این حساب به ثبت می رسد. بر اساس معامله های صورت گرفته این حساب می تواند بدهکار یا بستانکار باشد.
به این علت که حساب جاری شرکا هم زیر شاخه ی کل حساب های واریزی و هم زیر شاخه ی کل حساب های برداشتی است، یک ماهیت دوگانه ی بستانکار و بدهکار دارد. زمانی که می گوییم بستانکار یعنی شرکت به دارندگان سهام بدهی دارد و وقتی از بدهکار بودن صحبت می کنیم یعنی دارندگان سهام به شرکت بدهی دارند. در کل ماهیت حساب جاری شرکا را می توان جهت کمک به حسابدار در نظر گرفت، آن ها با استفاده از ضبط و ذخیره ی مبادلات مالی بین شرکت و شریکان به تحلیل و بررسی آن می پردازند.

موارد استفاده از حساب جاری شرکا

حساب جاری شرکا، دارای ماهیت بستانکار و بدهکار می باشد ؛ به این معنا که حساب گاهی زیر مجموعه حساب کل سایر حساب های دریافتنی و گاهی نیز زیر مجموعه حساب کل سایر حساب های پرداختنی قرار می گیرد.به عبارت دیگر می توان گفت که بستانکار بودن این حساب؛ نشان دهنده بدهکار بودن شرکت به شرکا و بدهکار بودن این حساب به معنی بستانکاری شرکت به شرکا می باشد. نکته قابل توجه این است ؛ حساب جاری شرکا یک حساب کمکی برای حسابداران شرکت می باشد که نشان دهنده تبادل مالی میان شرکت و شرکا است.

برای تماس با موسسه حسابرسی تراز مشهود و دریافت مشاوره از راه های ارتباطی زیر استفاده کنید.

به این مقاله امتیاز دهید